En què es basa la Pastoral d’ECIB?

 

L’Eix vertebrador de tota l’activitat dels centres que conformem Escola Catòlica de les Illes Balears (ECIB) és educar íntegrament els nostres alumnes des de la identitat comuna que ens identifica i caracteritza: un ideari cristià.

Entenem i vivim la Pastoral com l’element nuclear que impregna el nostre treball quotidià i ofereix als joves nos sols un programa d’activitats pastorals, sinó una concepció cristiana de l’ésser humà. Una pastoral que acompanya a l’alumne en el creixement i maduració de totes les seves dimensions, sense descuidar l’espiritualitat.

Seguint el consells del Papa Francesc pel que fa a l’educació catòlica en el segle XXI cal posar esment en tres aspectes:

papa-francisco-getty-t

La cultura del diàleg

“A una societat amb excés de violència, pobresa, sofriment, discriminació, marginació i restricció de llibertats fonamentals, l’escola catòlica està cridada a situar-se a l’avantguarda promocionant una cultura del diàleg des de la coneixença i trobada amb la diversitat cultural i religiosa”.

seedlings-3448883_1280

La humanització de l’educació

“Enfront d’un individualisme invasor que ens fa humanament pobres i culturalment estèrils, és necessari humanitzar l’educació, oferint horitzons oberts a la transcendència i estant al servei d’un humanisme integral”.

hand-1917895_960_720

L’educació sembradora d’esperança

“Una educació que dona llum, que fa créixer i que situa a l’alumne en la dinàmica de recerca de la veritat, de la bondat i de la comunió amb els altres”.

“Els educadors de l’escola catòlica han de ser com un pare i una mare que transmeten una vida capaç de construir un futur”.

Joan Miquel Riera Torres · pastoral@ecib.info

Marketing Digital. Este proyecto ha sido desarrollado por Grupo Enfoca: Diseño web Alicante