CLAUSURAT AMB ÈXIT EL QUART CONGRÉS D’ESCOLA CATÒLICA DE LES ILLES CELEBRAT ELS PASSATS DIES 15 I 16 DE FEBRER DE 2018 A MALLORCA

LA PRESIDENTA D’ECIB, A LA FINALITZACIÓ DEL IV CONGRÉS D’ECIB, HA LLEGIT LES SEGÜENTS CONCLUSIONS:

 

  1. “El món corre molt ràpid. Si vols no quedar enrere, has de córrer. I si vols avançar-lo, has de córrer el doble de ràpid”(cf. Lewis Carroll)

La visió clara d’on volem arribar, de quins són els nostres objectius, ens ha de permetre avançar amb rapidesa i acompanyar els nostres alumnes i famílies al ritme necessari.

Perquè, a més de la velocitat, les coses estan començant a no ser el que solien ser i hem de saber reconvertir les nostres eines, les nostres relacions i les nostres vivències per tal que siguin rellevants i significatives per als que ens envolten.

 

  1. “Començar des de l’experiència del client i treballar cap a les tecnologies i no a l’inrevés” (Steve Jobs).

Per ESCOLTARprofundament, hem de respondre’ns cada un aquesta pregunta:

Quina experiència som capaços de generar per a alumnes, famílies, etc.,  a fi d’aconseguir que la gent vulgui gaudir-ne i compartir el que consideram valuós?

 

Per COMUNICAR generant relat que posi en valor el que fem, hem de decidir quina és la nostra història. Una història que ha de ser única i coherent amb el que som, el que fem i el que esperen de nosaltres els nostres “clients”.

 

  1. La gent no compra el que fas, sinó el que li fas sentir.

Les experiències generen narracions en les persones i produeix sentit quan coincideix l’experiència i la narració amb el que nosaltres volem oferir i així COMPARTIM una biografia i una identitat.

 

  1. Les xarxes socials són potentíssimes i ens hem d’adaptar a les seves normes. Per tant, les hem de conèixer i les hem d’usar a favor nostre aprenent nous llenguatges i

conversant amb les famílies per tots els mitjans.

Cal repensar quina és la nostra essència, destacant el que ens diferencia dels altres: crear el nostre avatar. Tots els implicats en la comunicació, han d’estar alineats amb aquest avatar.

 

  1. RELLEVÀNCIA: imprescindible per prendre bones decisions d’escolta i comunicació. Els esforços que volem fer per generar el nostre relat i arribar a compartir una biografia han de ser eficients i eficaços. Cada passa que fem, cada gest que fem ha de tenir sentit en el nostre relat.

És bàsic també conèixer els temps i moments en què la gent entra a les nostres xarxes de comunicació per publicar quan ells llegeixen.

 

  1. La passió per la nostra vocació educadora, desenvolupada amb humilitat, ens fa mirar els alumnes veient les possibilitats que tenen.

Si hi ha professors amb valors, professors amb passió, els nostres alumnes creixeran perquè lo important no és el que semblem sinó el que som.

 

  1. L’educació és la forma més bella de la comunicació: de cor a cor, de vida a vida, de persona a persona.

 

 

Recordem que tres han estat les ponències que s’han exposat al congrés d’ECIB: “La teva escola en 3.0: Narram el que som amb els nous llenguatges”, a càrrec de Enrique Díaz-Berrio Casado, responsable de Comunicació del Col·legi María Virgen (Madrid); “Escoltar, comunicar i compartir en el país de la Reina Roja”, per Jesús Alcoba González, Director de la Escuela de Negocios de La Salle (Madrid); i “Una manera diferent d’entendre la comunicació”, que ha oferit Javier Cebreiros Fernández, assessor de comunicació, soci de les empreses InfoJC i Impact Hub de Vigo i expert en comunicació i emocions.